Mulder Automotive, Dordrecht - Peugeot en Citroën

Uitbreiding van het bestaande autobedrijf met een showroom voor Peugeot aan de rechter zijde, een parkeergarage aan de linker zijde, uitbreiding van de werkplaats, magazijn- en kantoorruimte aan de voorzijde + volledige renovatie en verhoging van de gehele buitenschil.
Uitbreiding met 700 m2. Showroom (2 lagen), 1.600 m2. Parkeergarage (3 lagen) en 120 m2. werkplaats- en magazijn- en kantoorruimte.

Opdrachtgever Mulder Onroerend Goed BV
Locatie: Laan der Verenigde Naties 111, 3316 AK Dordrecht
Opgeleverd: 1 maart 2016

 

Locatie

Het bedrijf is gebouwd op een driehoekig kavel, op een locatie die tot voor kort als restgroen en waterberging voor de gemeente werd gebuikt. De locatie is gelegen langs de Bedrijvenweg, waar de Oostelijke rondweg vanuit Zelhem en Ruurlo op de Bedrijvenweg aansluit.

Het driehoekige kavel vraagt om een speciale benadering van het ontwerp. De showroom ligt langs de Bedrijvenweg, maar de entree van het terrein bevindt zich aan de Vlijtstraat. Hierdoor ontstaan er in feite twee voorgevels. De klant moet bovendien vanaf de Vlijtstraat naar de voorgevel langs de Bedrijvenweg worden geleid. Hier bevinden zich de entrees naar de showrooms, een aparte entree voor elk merk.

 

Merkenpresentatie in architectuur

Bij een autobedrijf met meer merken, moet er een evenwicht worden gezocht tussen het maken van één gebouw en de wens van de merken om hun eigen identiteit in een eigen deel van het gebouw zichtbaar te maken. Het gebouw heeft als basis een neutrale kleur en is in principe een driehoek met en twee afgeronde hoeken aan weerszijden van de gevel langs de Bedrijvenweg en een afgesneden punt aan de achterzijde. Een neutrale kleur betekent dat de basiskleur van het gebouw niet één van de kleuren van de merken is. Binnen dit neutrale gebouwzijn aan de Bedrijvenweg drie showroomvolumes gemaakt, die ieder hun eigen merkkleur hebben, zichtbaar gemaakt door het eigen kader om de showroomgevel. De showrooms per merk zijn als het ware vanaf de voorgevel als aparte elementen binnen het gebouw gemaakt.

Bel me terug

Bel me terug

Naam*
Telefoon
Voorkeur tijdstip:
   
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Contactformulier

Contactformulier

Naam*
Email*
Telefoon
Bericht*
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.