Piet van der Putten

Sinds september 2016 is de naam van het architectenbureau weer terug gebracht naar de basis: “Piet van der Putten architect bna”. De aanpassing gaat samen met een nieuwe opzet voor het vertrouwde werk en met dezelfde kwaliteit als u van mij gewend bent.

Piet van der Putten

Geboren als architect

Kleur en ruimte zijn onderdeel van de streek, waar ik ben geboren, de bollenstreek. Een mooie basis voor een leven als architect. Mijn vader was bloembollen- en bloemenkweker. ‘s-ochtends vroeg bracht hij de bloemen naar de veiling. Als jongetje van zeven jaar ging ik graag mee: kijken naar de gebouwen langs de lange weg van Vogelenzang naar Aalsmeer. Uiteraard leidde dat tot het eerste beroepsadvies op die leeftijd. Natuurlijk was ik zo eigenwijs om uit te maken dat ik dit zelf wel zou bepalen. Maar het is er wel van gekomen.

 

Ervaring als architect

Na een studie aan de Technische Universiteit Delft, met als werkervaring het zomers werken in de bloembollen, kon ik mij in 1985 echt “architect” noemen. Hierna volgden eerst een korte periode als freelance werker en een aantal jaren in loondienst. Van 1991 tot 2007 vertegenwoordigde ik de P van P&H Architecten. Dit architectenbureau is in 2008 gesplitst in twee aparte bedrijven. In mijn geval werd dit met een (te) lange naam: 0-9 / atelier voor architectuur en ruimtelijke kunst, samen met mijn partner en kunstenaar Gertrud Roelofs. Een mooie combinatie van werkgebieden. Het uitgevoerde werk bestond wel voornamelijk uit architectenwerk. De naam werd later verkort naar 0-9 / architectuur en meer. Na het overlijden van Gertrud is de kunst uit het werkveld verdwenen. Het werkveld architectuur is gebleven, maar is dus nu opnieuw opgezet.

 

Locatie

Vanwege het feit dat mijn werkgebied heel Nederland was en later ook Vlaanderen, zochten we in 2003 toen we echt met de kunst erbij aan de slag wilden, naar een locatie, waar het werken als architect en het werken als kunstenaar kon worden gecombineerd. De locatie is uiteindelijk de huidige vestigingsplaats Zeddam in Gelderland geworden, van waaruit Nederland en Vlaanderen goed bereikbaar zijn.

 

Raja Yoga

Behalve de Technische Universiteit heb ik ook Yoga bestudeerd bij het Raja Yoga Instituut in Ilpendam
en volg nu opnieuw de Meestersopleiding bij de Yogaschool in Enschede. Voor een uitgebreide uitleg mag u mij altijd vragen, maar hier volsta ik met het noemen van het feit dat dit mij, behalve een goede gezondheid, ook een levenswetenschap heeft gegeven, die ook integraal verbonden is met mijn werk als architect. Het gaat hierbij niet alleen over de bekende fysieke houdingen, dit is slechts één van de 8 stappen, het gaat ook over morele idealen en meditatie.

 

2016

De geschiedenis, de persoonlijke ontwikkelingen en de ervaring als architect hebben uiteindelijk geleid tot een architectenbureau, waarvan u nu de website bekijkt: Piet van der Putten architect bna. Vertegenwoordigd door een architect met 31 jaar ervaring, thuis in alle aspecten, die nodig zijn om het vak uit te voeren.

 

Bel me terug

Bel me terug

Naam*
Telefoon
Voorkeur tijdstip:
   

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Contactformulier

Contactformulier

Naam*
Email*
website
Telefoon
Bericht*

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.Piet van der Putten stelt de beginselen uit de Yoga centraal bij het maken van architectuur. Of een gebouw nieuw wordt gebouwd, heringedeeld of gerenoveerd, in elk proces wil hij architectuur maken die gebruiksplezier en een harmonische ruimtelijke ervaring oplevert.

Yoga_in_de_architectuur

Zaterdag 5 november werd in theater Amphion in Doetinchem de Lekker wonen Beurs gehouden.

Op 3 september is het plan gepresenteerd om in Zeddam een openluchttheater te bouwen in de helling van het zandgat aan het Gildepad in Zeddam.