Een gebouw functioneert net als de mens, het best wanneer het in evenwicht is

Evenwicht

Evenwicht is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Wij hechten grote waarde aan een evenwichtig ontwerp. De maten van gulden snede verhouding, een verhouding die in de natuur veel voorkomt, laten wij graag consistent in onze ontwerpen terugkomen. Ons denken over evenwicht en architectuur maken, is integraal verbonden met de beginselen uit de Yoga. 

Ons denken over evenwicht en architectuur maken, is integraal verbonden met de beginselen uit de Yoga. Het is bekend dat men door het zorgvuldig uitvoeren van yoga-oefeningen een goede gezondheid kan ontwikkelen en behouden. Zowel fysiek als mentaal ontstaat optimaal evenwicht. Wij zijn van mening dat een gebouw ook in evenwicht moet zijn, door de verhouding in afmetingen van de verschillende grote en kleine onderdelen en door de verhouding tussen de afmetingen van de mens in relatie tot het gebouw. Een gebouw functioneert net als de mens, het best wanneer het in evenwicht is.

 

Logo

Evenwicht ziet u ook terug in ons logo. Het is een beeld van een doorgaande constante en evenwichtige beweging. De twee schuine driehoeken symboliseren een oneindige weg. Het zijn twee banen die aan de horizon samenkomen. De twee ballen links en rechts zorgen voor de balans. De maatvoering van het logo is op een vijfhoek gebaseerd. Twee hoeken van de vijfhoek vormen de twee bollen, de drie andere hoeken zijn de buitenste punten van de twee driehoeken die bij elkaar komen. De twee schuine driehoeken zijn zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst dat de buitenzijde van elke driehoek ten opzichte van onderzijde de gulden snede 1 : 1,618034 vormt.

Evenwicht architectuur

Bel me terug

Bel me terug

Naam*
Telefoon
Voorkeur tijdstip:
   

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Contactformulier

Contactformulier

Naam*
Email*
website
Telefoon
Bericht*

Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.Piet van der Putten stelt de beginselen uit de Yoga centraal bij het maken van architectuur. Of een gebouw nieuw wordt gebouwd, heringedeeld of gerenoveerd, in elk proces wil hij architectuur maken die gebruiksplezier en een harmonische ruimtelijke ervaring oplevert.

Yoga_in_de_architectuur

Zaterdag 5 november werd in theater Amphion in Doetinchem de Lekker wonen Beurs gehouden.

Op 3 september is het plan gepresenteerd om in Zeddam een openluchttheater te bouwen in de helling van het zandgat aan het Gildepad in Zeddam.